Tekentherapie voor zelfhulp, preventie en transformatie

Zijn er bepaalde zaken waar jij mee zit, maar waar je niet zo makkelijk over kunt praten? Omdat je de juiste woorden niet kunt vinden, jezelf verbaal niet goed kunt uiten? Of zoek je simpelweg een mooie, creatieve manier om te groeien en transformeren? Dan is de tekentherapie in Arnhem van Danka Hüsken wellicht iets voor jou. Emoties (bewuste of onbewuste) expressie geven, zonder dat daar woorden aan te pas hoeven komen. Intuïtief en veilig, door middel van mandala’s.

Wat is tekentherapie?

Wanneer we het hebben over therapie, bedoelen we over het algemeen praattherapie. Gesprekken met een psycholoog. Dit kan zeker helpen, maar is niet altijd voor iedereen de beste oplossing. Soms is het moeilijk de juiste woorden te vinden om jezelf echt goed uit te drukken. Je hebt behoefte aan een ander middel om duidelijk te maken wat er in jouw leven en binnenin jou speelt. Tekentherapie biedt dan uitkomst. Dat kan bij allerlei wensen of klachten, waaronder:

  • Stress/burn-out
  • Depressie
  • Traumaverwerking
  • Rouwverwerking
  • Angsten
  • Wanneer je vastloopt in het leven
  • Als je jezelf beter wilt kennen en wilt groeien

Het maakt niet uit of je zelf al goed kunt tekenen of niet. Tekenen als therapie is niet voor de mooi, maar zorgt voor duidelijkheid, inzicht en ontwikkeling. Iedereen kan er baat bij hebben! Kinderen, pubers, (jong)volwassenen… Het maakt niet uit in welke levensfase je zit of waar je mee kampt. Met tekentherapie werk jij aan je zelfredzaamheid, je zelfherstellend vermogen, je zelfvertrouwen. Kortom: aan alle aspecten van transformatie in (en vanuit) jezelf. Het is niet voor niets dat tekentherapie ook wel helend tekenen heet.

Mandala’s tekenen als therapie

Bij mijn tekentherapie maak ik gebruik van mandala’s. De cirkel van de mandala is een ruimte waarin jij volop kunt groeien, terwijl de vierkante vorm van het papier symbool staat voor de aarde waarop wij ons leven leiden. Door te tekenen binnen een veilige cirkelvorm, ga je op zoek naar jouw drijfveren, verlangens, doelen, et cetera. Je hebt hierin volledige vrijheid – laat je gevoelens en je creativiteit de vrije loop en lucht je hart!

Maak kennis met mij als psychosociaal therapeut door te bellen naar 085-8883069 of een bericht te sturen. Ik plan graag een persoonlijk intakegesprek met je in in mijn praktijk te Arnhem. Bekijk hier de tarieven. Ik hoop je snel te mogen ontmoeten.

Nieuwsgierig geworden?

Laten we kennismaken!

Contactformulier

Contact